Πανεπιστημίου 38 10679 Αθήνα Ελλάδα

(0)

Cart
 x 

Άδειο Καλάθι

Call us now: 210-3627364

  Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 14:12

  Διάσημοι καπνιστές πίπας. Εσείς και εγώ.

  Rate this item
  (1 Vote)

  Αναμφίβολα η γεύση του αγαπημένου μας καπνού δεν είναι ο μόνος λόγος που μας κάνει να ανάψουμε την πίπα μας. Μετά από μια δύσκολη μέρα και αφού έχουμε κάνει ότι ήταν να κάνουμε, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το  να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε τι συνέβη ενώ απολαμβάνουμε την απλή ευχαρίστηση του καπνίσματος της πίπας σε συνδυασμό με τον αγαπημένο μας καπνό.

  Έχει έρθει η ώρα για προβληματισμό ... για το σχεδιασμό ... την επίλυση προβλημάτων και την απλή ονειροπόληση για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και πού θα πηγαίναμε αν είχαμε την δυνατότητα και το χρόνο. Καθώς απολαμβάνουμε το κάπνισμα, μας  έρχονται στο μυαλό όλοι αυτοί οι διάσημοι λάτρεις του καπνίσματος πίπας. Προσπαθούμε για λίγο να μπούμε στα παπούτσια τους και αποζητάμε αυτή την θεία έμπνευση που τους έκανε τόσο σπουδαίους. Αναρωτιέμαι, πόσο μπορεί να έχει συμβάλει το κάπνισμα της πίπας στη διαδικασία της σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία;

  Για παράδειγμα, ποιες σκέψεις πέρναγαν από το μυαλό του Franklin D. Roosevelt καθώς αυτός άναβε την πίπα του; Ήταν αυτός που έβγαλε την Αμερική από τη Μεγάλη Ύφεση αλλά και την οδήγησε στις σκοτεινές μέρες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Καθώς και άλλοι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών που κάπνιζαν πίπα όπως ο John F Kennedy και ο Dwight D. Eisenhower. Φανταστείτε πως θα ήταν να κάτσετε μαζί τους και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας σε ένα δείπνο καπνίζοντας την αγαπημένη σας πίπα. Φυσικά δεν ήταν οι μόνοι πολιτικοί που κάπνιζαν πίπα, ο Richard Nixon, ο Gerald Ford, ο Ronald Reagan ο Josef Stalin και ο Che Guevara είναι διάσημοι λάτρεις της ιεροτελεστίας του καπνίσματος πίπας.

  Ο Neil Armstrong ο αστροναύτης, ο Wyatt Earp, ο Sigmund Freud, ο Alexander Graham Bell, ο Charles Darwin, ο Albert Einstein, ο J. R. R. Tolkien, ο Hugh M. Hefner, ο Elvis Presley συμμερίζονται την αγάπη για το κάπνισμα πίπας και πρέπει να αναρωτηθούμε, αυτοί οι άντρες τι απόψεις είχαν για τη ζωή καθώς στοχάζονταν απολαμβάνοντας την αγαπημένη τους πίπα.

  Μήπως ο Charles Darwin κατά τη διάρκεια της ερευνητικής εκστρατείας του Beagle που διήρκεσε πέντε χρόνια, ανέπτυξε τις θεωρίες του σχετικά με την προέλευση του είδους, ενώ κάπνιζε την πίπα του  το βράδυ; Μήπως ο Neil Armstrong κοιτάζοντας το φεγγάρι κάποιες καλοκαιρινές και χειμωνιάτικες νύχτες να έβλεπε τι του επεφύλασσε το μέλλον μέσα από στον καπνό από το την πίπα του;

  Διάσημοι ποιητές και συγγραφείς, εξερευνητές, αθλητικές προσωπικότητες, ξένοι ηγέτες, αστρονόμοι, εκδότες, καλλιτέχνες και βασιλείς ήταν καπνιστές πίπας.

  Και φυσικά, εσείς και εγώ και πολλοί άλλοι συνηθισμένοι άνθρωποι που όλοι απολαμβάνουν κάθε στιγμή το κάπνισμα μίας πίπας. Αν λοιπόν βοήθησε όλους αυτούς τους σημαντικούς ανθρώπους  να ανταπεξέλθουν στα άγχη και τα προβλήματα της καθημερινότητας, γιατί όχι, να βοηθήσει και εμάς να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές της ζωής.