Πανεπιστημίου 38 10679 Αθήνα Ελλάδα

(0)

Cart
 x 

Άδειο Καλάθι

Call us now: 210-3627364

  Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 08:20

  Πίπες Meerschaum

  Rate this item
  (3 votes)

  Η πίπα καπνού από  Meerschaum φτιάχνεται από ένα μαλακό ορυκτό, τον σηπιόλιθο. Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη σήπιον (το πορώδες εσωτερικό κέλυφος της σουπιάς και λίθος). Λόγω του χαμηλού ειδικού βάρους του μπορεί να επιπλέει στο νερό, σύνηθες είναι να το συναντήσει κάποιος να επιπλέει στην μαύρη θάλασσα.

    Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του Meerschaum για την κατασκευή πίπας καπνίσματος ήταν γύρω στο 1723 και γρήγορα επικράτησε ως το τέλειο υλικό για την παροχή δροσερού, ξηρού αλλά και γευστικού καπνίσματος πίπας. Κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, οι πίπες από Meerschaum βαθμιαία αλλάζουν χρώμα. Οι πιο παλιές πίπες από σηπιόλιθο, αποκτούν νερά με αποχρώσεις του κίτρινου του πορτοκαλί και του κόκκινου, από τη βάση μέχρι επάνω.

    Οι πίπες καπνού από Meerschaum σκαλίζονται στο χέρι σε μοναδικά σχέδια, κάθε κομμάτι είναι και μοναδικό. Μεγάλη συλλογή από πίπες καπνού μπορεί κανείς να βρει διαδικτυακά αλλά και σε εξειδικευμένα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας όπως στην οδό Πανεπιστημίου 38, αλλά και online στο https://cassano.gr/ . Με αγάπη και γνώση για την ιεροτελεστία του καπνίσματος πίπας και όχι μόνο.