Πανεπιστημίου 38 10679 Αθήνα Ελλάδα

(0)

Cart
 x 

Άδειο Καλάθι

Call us now: 210-3627364

  Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 15:40

  Πίπες από Ρείκι

  Rate this item
  (5 votes)

    Το κάπνισμα με πίπα είναι μια πρακτική γευσιγνωσίας του καπνού μέσω της καύσης του. Είναι η παλαιότερη παραδοσιακή μορφή καπνίσματος. Αυξημένη ιδιαίτερα η δημοτικότητα της τα τελευταία χρόνια, συναντάς συχνά έναν λάτρη αυτής της ιεροτελεστίας καπνίσματος στις καθημερινές σου εξόδους.

    Οι πίπες έχουν κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια των αιώνων από μια ποικιλία υλικών όπως, πυλό, κεραμικό, καλαμπόκι (corn cob), meerschaum, ρείκι, μέταλλο, γυαλί, πέτρα καθώς και συνδυασμός αυτών.

    Το μέγεθος του bowl της πίπας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι προορίζεται να καπνιστεί σε αυτό, οι πιο μικροί χρησιμοποιούνται για την εισπνοή ηπιότερων καπνών, οι μεγάλοι χρησιμοποιούνται για δοκιμές ισχυρών καπνών τους οποίους συνήθως δεν εισπνέουμε.

    Οι πιο διαδεδομένες πίπες είναι αυτές που σαν πρώτη ύλη είναι κατασκευασμένες από ρείκι. Χειροποίητες πίπες από ξύλο ρείκι μπορείτε να βρείτε σε μεγάλο εύρος τιμών και για κάθε βαλάντιο. Όπως οι πίπες της Canasta και της Ardor η κάθε μια είναι μοναδική καθώς έρχονται σε πάνω από 350 σχήματα. Χαραγμένες με μεράκι και αγάπη, από πατέρα και γιό Dorelio και Damiano Rovera στην Ιταλία.

   Το ρείκι είναι αυτοφυές φυτό, που ευδοκιμεί στα παράλια της Μεσογείου. Τι είναι όμως αυτό που κάνει ιδανικό το ρείκι για την κατασκευή πίπας υψηλής ποιότητας; Η αντοχή του στις υψηλές θερμοκρασίες καύσης. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν πίπες από ρίζα κουμαριάς, σαν πίπες από ρείκι, καλό είναι να τις αποφύγετε, είναι χαμηλής ποιότητας. 

  Μεγάλη συλλογή από πίπες καπνού μπορεί κανείς να βρει διαδικτυακά αλλά και σε εξειδικευμένα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας όπως στην οδό Πανεπιστημίου 38, αλλά και online στο https://cassano.gr/ . Με αγάπη και γνώση για την ιεροτελεστία του καπνίσματος πίπας και όχι μόνο.